Monday, June 21, 2010

MELAYU YG PRIMITIF @ CINA YG BARBARIC ?

Ular Makan Gajah
MELAYU DISERANG DARI SEMUA SUDUT!

1. Apa yang hendak saya tulis ini adalah satu demonstrasi yang jelas mengenai Newton’s Third Law of Motion dalam kehidupan seharian. The third law states that for every force there is an equal and opposite force. For example, if you push on a wall, it will push back on you as hard as you are pushing on it. Maka semua pihak, terutama dua orang ini, perlulah berhati-hati bila hendak menghentam / menghina pihak lain.
2. Kali ini saya ingin poskan penghinaan Dr Wee Ka Siong dan Tay Ting Yian terhadap bangsa Melayu dan keputusan Kongres Ekonomi Bumiputera (KEB) yang telah dianjurkan oleh Majlis Perundingan Melayu (MPM) pada 29 Mei 2010 di PWTC, Kuala Lumpur.
3. Mereka bukanlah calang-calang orangnya. Wee adalah Ketua Pemuda MCA dan Timbalan Menteri Pelajaran manakala Tay pula adalah seorang berjawatan Timbalan Editor Sinchew Jitpoh (SCJP). Mereka berdua bukan buta huruf seperti Cina yang tanam sayur di hujung kampong atau bela babi di pinggir hutan.

4. Mereka sudah tentu bukanlah bodoh dan tidak bermaklumat. Tetapi mereka sanggup dilihat sebagai seorang yang bangang dan bercakap/menulis sebagai seorang yang dangkal asalkan mereka dapat menyerang dan menghina orang Melayu, UMNO dan khasnya Perkasa. Apatah pula mereka mempunyai orang Melayu (?) sebagai kawan untuk sama-sama menghentam kita iaitu Rafidah Aziz, Karim Raslan, Jema Khan dan Syed Nadzri.
5. Masakan Tay tidak tahu Kongres Bumiputera pada 29 Mei 2010 adalah anjuran Majlis Perundingan Melayu (MPM); bukannya anjuran Perkasa. Perkasa hanyalah salah sebuah daripada 126 pertubuhan yang menganggotai MPM. Dan Dato’ Ibrahim Ali hanyalah Pengerusi Kongres; bukan pun Pengerusi MPM. Tay tahu tapi dia sengaja berlagak naïf.

6. Dia tahu bahawa adalah lebih mudah dan selamat menyerang Perkasa dan mengganyang Ibrahim daripada menghentam MPM yang jauh lebih besar itu.
7. Wee dan Tay juga bukan dungu. Mereka tahu sekarang adalah tempoh mendapatkan maklumbalas mengenai Model Baru Ekonomi (MBE) melalui proses engagement.
8. Lantaran semua pihak berhak dan bebas memberikan pendapat masing-masing – termasuk MCA, MIC, Suiqui, Dong Jiao Zong, Hindraf, dll – untuk dikaji oleh MPEN (NEAC). Dan mereka berdua tak pun mengkritik pertubuhan-pertubuhan itu yang memberikan cadangan bagi pihak kaum masing-masing.

9. Justeru mereka berdua tiada hak untuk mengkritik MPM / Perkasa dan mana-mana pihak lain yang bebas memberikan pendapat mereka.
10. Tapi Wee dan Tay serta mereka yang segolongan dengannya sengaja buat tak faham proses ini dan menghentan MPM/Perkasa dengan melabelkannya berfikiran primitif dan rasis. Jika itu labelnya, maka bukankah MCA, MIC, Suiqui, Dong Jiao Zong, Hindraf adalah lebih teruk dan lebih busuk lagi dari tahi babi?

11. Mereka berdua adalah orang yang pandai kerana mereka dapat membaca kebijaksanaan MPM / Melayu apabila ia menolak MBE secara prinsip. Dia tahu kalau MBE diterima bulat-bulat maka orang Melayu akan dapat dijajah dan, akhirnya, menjadi seperti Red Indian di USA, orang Asli di Australia dan orang Maori di New Zealand.
12. Itulah yang mereka dan (semua?) orang Cina lain mahu. Tapi hasrat mereka tak kesampaian.
13. Lalu mereka berdua naik marah dan dengan sengaja melaga-lagakan MPM/Perkasa dengan UMNO dan DSN dengan cara mengaitkan penolakan MBE itu sebagai menentang kerajaan dan PM. Mereka sengaja buat bahlol yang seolah-olah DSN tak tahu bahawa penolakan secara prinsip itu adalah terhadap MBE yang belum pun diterima oleh kerajaan dan kritikan itu pula adalah terhadap NEAC; bukan ditujukan kepada kerajaan.

14. Kalau mereka mahu UMNO bangkit menentang MPM / Perkasa, maka elok juga ditanya mengapa MCA dan MIC tak pertahankan kerajaan bila diserang oleh orang / pertubuhan Cina dan India yang chauvanis dan sentiasa tak puas hati terhadap kerajaan sedangkan telah banyak dilaksanakan oleh kerajaan untuk masyarakat Cina dan India hinggakan mereka lebih kaya daripada bangsa Melayu? Di mana kesetiaan MCA dan MIC terhadap BN?
15. Bukankah niat sebenar mereka mahu menghapuskan hak keistmewaan kita di bawah Perkara 153, sebagaimana yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan? Bukankah mereka mahu membunuh hak kebebasan kita bersuara, sebagaimana yang termaktub di bawah Perkara 10?
16. Adakah orang Melayu sedar? Tidakkah orang sedemikian fikirannya adalah sebenarnya berpemikiran primitif?

17. MPM bersikap gentleman kerana dalam memperjuangkan hak orang Melayu dan Bumiputera, ia tak menafikan hak kaum lain. Telitilah 31 syor yang dikemukakannya itu.
18. Berbeza dengan orang Cina seperti Wee dan Tay; mereka bukan sahaja memperjuangkan hak kaum mereka tapi, pada masa yang sama, nampaknya mereka mahu membunuh orang Melayu. Mereka hanya puas hati jika orang Cina kaya dan bangsa Melayu mati.
19. Merkea tak rasa seronok jika orang Cina kaya tapi Melayu masih hidup. Bukankankah ini namanya amalan undang-undang rimba? Jika demikian, bukankah orang seperti ini sesungguhnya bersifat barbaric?
20. Khusus bagi Wee. Nampaknya dia lebih hina dari kacang yang lupakan kulit. Dia umpama anjing yang menggigit setelah ianya dilepaskan daripada tersepit.

21. Dia buat-buat lupa bahawa dia berpeluang menjadi Timbalan Menteri kerana undi Melayu di kawasan Parlimen Air Hitam. Orang-orang Melayu itulah yang telah mengangkat darjatnya daripada seorang budak kampong dan kini menjadi Timbalan Menteri. Para pengundi ini pula dihinanya sebagai primitif.
22. Berdasarkan petikan-petikak yang telah saya poskan dan banyak lagi yang belum sempat saya uruskan, satu yang semakin jelas ialah masyarakat Cina (mungkin juga kaum India) secara sistematik, bersepadu dan tuntas terus menerus menyerang bangsa Melayu dan UMNO dari semua sudut dan melalui pelbagai media.

23. Jika SCJP dan NYSP turut menyertai serangan ini kerana ia berasa berhak dan bertanggungjawab memperjuangkan hak kaum Cina maka akhbar lain seperti Utusan Malaysia pula berhak memperjuangkan hak kaum Melayu. Quid pro quo atau prinsip reciprocity sepertimana yang diajar oleh Confucius.
24. Sasaran mereka ialah mahu menumbangkan UMNO; maka gugurlah BN, lalu berkuasalah PR dan berkokoklah orang Cina, sepertimana yang diidam-idamkan oleh CJM yang terkenal dengan sikap rasisnya sejak dulu-dulu lagi. Tumbang UMNO, untunglah Cina, katanya.
25. Apa akan jadi pada bangsa Melayu pada masa itu nanti? Mampu bayangkan?
PETIKAN DARI BLOG HIDUP TUAH !

6 comments:

  1. SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN BAHAWA UMNO BERSEKONGKOL DGN YAHUDI SEJAK ZAMAN SEBELUM KEMERDEKAAN NEGARA LAGI...

    Bila UMNO kata mereka yg memperjuangkan kemerdekaan tanah air kita ini.. maka hampir 80% golongan muda dan golongan cerdik pandai dari kalangan bangsa melayu akan bangun berdiri meminta bukti serta fakta yg kukuh siapa dia manusia2 dlm UMNO yg mempertahanankan tanah air kita dahulu..


    Orang UMNO mana yg mengangkat senjata menentang penjajah..?? orang UMNO mana yg terpaksa melarikan diri ke dlm hutan dgn meninggalkan anak isteri / suami semata2 kerana diburu oleh tentera2 british kerana dituduh sbg komunis dan gerakan2 berhaluan kiri..

    Tun Mahathir dan Tunku Bedol Raman Kat mana masa tu..?? dibawah naungan British bukan..?? menjadi anak emas Britishkan..!!


    Knp para pemimpin melayu yg menentang British ditangkap di bawah ISA, dibunuh dan diburu sehingga ke dlm hutan..?? siapa yg menjadi dalang dan tali barut British serta pemberi maklumat risikan kpd pihak British tentang gerakan2 pejuang melayu tersebut sehinggakan mereka semua dijejaki dan ditangkap oleh british... ??


    Golongan yg menjadi Baruah British inilah yg pada waktu dan ketika ini dgn tidak berasa segan silu mengatakan bahawa mereka semualah yg berjuang menuntut kemerdekaan..


    Wahai sekalian Mahluk UMNO kalau kalian semua bodoh jangan pula cuba nak memperbodohkan org lain terlebih2 lagi golongan generasi muda melayu..


    Semua org tahu yg UMNO ini dululah yg menjadi kakitangan serta mata telinga British dan bekerja dgn kerajaan British untuk mentadbir Malaya.. huhu.. kalau dgn Puak2 tak berpelajaran serta sengal bolehlah nak temberang... .


    Semua org tahu bahawasanya,Orang2 UMNO nilah dahulunya yg mengampu pihak British serta menghasut serta merendah2kan org melayu dgn hasutan yang cukup popular pada masa itu..
    " Macam mana org melayu nak perintah negara sendiri kalau nak buat Jarum sebatang pun tak tahu "

    Justeru itu UMNO dgn redha menerima pakai Perlembagaan Negara ciptaan Sir Load Reid ( seorang Yahudi ) hingga ke hari ini dan membakulsampahkan hukum Allah.. - bukti nyata UMNO bersekongkol dgn musuh Allah yang nyata..

    Ketika British memperkenalkan konsep " Jus Soli " iaitu menerima dan mengiktiraf semua bangsa yg berada di Malaya ketika itu sebagai warga negara malaysia ( cina dan india ). Siapakah yg bersetuju dgn agenda yahudi tersebut..?? bukankah tangan2 UMNO yang menyambutnya dgn redha..?? walaupun ketika itu semua ulama` yg bercita-cita mendirikan daulah islamiah dalam negara kita menentang agenda Yahudi tersebut..?? Apakah UMNo masih nak menafikan segala kedurjanaan mereka ketika itu..

    Tunggulah di makamah Allah dipadang Mahsyar nanti dan saksikan lah bagaimana Allah membentangkan segala2nya berhubung tentang peranan UMNO bersama2 Yahudi dan Nasara bersepakat merencanakan penubuhan negara proxy yahudi di Malaysia ini.

    Kami merayu kepada sekelian Penyokong serta Ahli UMNO yang kononnya drpd golongan cerdik pandai melayu, silalah Tuan2 dan Puan2 senaraikan beberapa nama2 Para pejuang UMNO yg telah ditangkap serta dipenjara oleh pihak British dan telah menggadaikan nyawa mereka demi mempertahankan kesucian Agama dan Maruah bangsa Melayu..

    Sila nafikan bahawa org yang merangka serta menulis Perlembagaan Negara Malaysia ( Sir Load Reid ) Bukan seorang Yahudi Laknatullah.. sehinggakan dalam frasa2 terakhir Perlembagaan Negara Yahudi sendiri menulis " Bahawasanya selepas ini tiada sebarang Undang2, akta mahupun peraturan baharu yang boleh mengatasi segala Undang2 yang telah termaktub di dalam perlembagaan Negara baru Malaysia yang merdeka lagi berdaulat.

    * Dengan termatrinya frasa2 terakhir tersebut maka segala hukum Allah telah dipijak2 serta diinjak2 di bawah telapak kaki yahudi Laknatulullah hanya dgn kita berpegang kepada Perlembagaan Negara ciptaan yahudi tersebut.

    Sila cabar fakta dan sahutlah cabaran Aku wahai panglima dan srikandi ketuanan sekular UMNO..??

    ReplyDelete
  2. hoi bodoh....nik ajis lah dan anwar aljuburi lah yg pecah belah kan umat islam...dulu pas kata apa sekongkol ngan kafir jd kafir...skrg sapa yg sekongkol dgn kafir harbi yg tak mahu hukum hudud..mung cerita bagus sgt...al juburi pendokong yahudi penyokong yahudi tegar...dan niki ajis penyokong al juburi ni...kalimah allah pun mung nk jual...jgn sesat dan menyesatkan umat islam malaysia....org mcm mereka mereka ini lah yg akan memusanah kan melayu org islam di malaysia,,,biar lah jadi jahil yg mengaku kejahilan dari jahil yg sentiasa membetulkan kejahilan mcm kamu org2 pas..di padang mashyar esok org yg mcm kamu lah yg akan di adili dan akan di humban ke neraka jahanam dulu kerana menyesatkan umat islam...memjual kalimah allah menjual surga neraka menyokong homoseksual....kamu lah lebih dashyat dari yahudi laknattullah....dan kamu lah manusia yg buta sejarah.....sialan dalam melayu...barua dapigs...
    Semuga petir menyambar kamu

    ReplyDelete
  3. Anon 8:53, nampaknya kamu yg buta sejarah. Memutar belitkan fakta.

    Reid Commission dinamakan Reid Commision kerana ianya dipengerusikan oleh Lord William Reid yg mana commision ini terdiri dari 5 org iaitu:-
    Lord William Reid - Britain
    Sir Ivor Jennings - Britain
    Sir William McKell - Australia
    Hakim B. Malik - India
    Hakim Abdul Hamid - Pakistan

    Yahudi? Proganda org2 mcm kamu sahaja, yg sebenarnya pengkhianat negara. Baca sejarah balik le. Jgn dok baca Haramkah jer..

    ReplyDelete
  4. amat pelek melihat gelagat puak-puak pr yg bila buat komen mesti diluar tajuk. kalau rasa nak buat hujahan sendiri buat la kat blog sendiri.
    dan yang paling best sekali bila puak-puak seperti ini bersekongkol dengan kafir harbi cuba menindas dan membaham melayu islam yang ada di tanah melayu ini.
    cukup best la...

    ReplyDelete
  5. Menulislah dgn sokongan fakta. Silalah berikan rujukan ilmiah yang diiktiraf utk membuktikan siapa pulak yg dikatakan pejuang kermerdekaan Persekutuan Tanah Melayu itu.

    Chin Peng? Rashid Maidin?

    T/kasih.

    ReplyDelete
  6. hafszach, saya menghormati keterbukaan, beri peluang komen secara budaya tinggi, berhujah secara gentlemen macam orang bertamadun.
    Tapi u merendahkan nilai diri u dengan melontar sampah seperti itu ke sini:tulisan yg dah berkurun dlm blog u.kemudian memutarbelitkan sejarah.
    Saya tak minat komen panjang. Saya cuma menghormati orang yang agak bermaruah dan tidak membaling batu sembunyi tangan.

    ReplyDelete