Thursday, June 17, 2010

KETUA PEMBANGKANG=KETUA PEMBOHONG - Zaharin

Tan Sri Yang Dipertua,
Cerita atas kertas melihat kerajaan memberi fokus kepada usaha meningkatkan kualiti hidup rakyat. 3 pendekatan digariskan bagi mencapai matlamat tersebut, berpusat kepada menjana pendapatan rakyat, meningkatkan taraf hidup semasa dgn meningkatkan akses kepada kemudahan asas serta melaksanakan program khusus untuk kumpulan sasar.

Konsesus Bebas menasihatkan Kerajaan Persekutuan JANGAN JADI MACAM KERAJAAN SETAHUN JAGUNG PAKATAN RAKYAT SELANGOR, JANJI TINGGAL JANJI, KALAU AIR DILAUT DIJADIKAN TINTA NESCAYA TIDAK CUKUP UNTUK MENULIS JANJI-JANJI MEREKA.


Apa yang kita tahu, MASAALAH ROMPAKAN DAN LANUN PASIR SEMAKIN MENJADI-JADI DAN MEMUNCAK di Selangor SEJAK PERMATANG PAUH MENJADI PENASIHAT EKONOMI SELANGOR. Agaknya gaji RM dua ringgit sebulan sebagai Penasihat ekonomi tidak cukup untuk membiyai rumah dan kereta-kereta Permatang Pauh!
Tan sri Yang DiPertua,
Kita sebagai Ahli parlimen sepatutnya memberi sumbangan kpd pembangunan ngr, 'contribute to nation building'. Politiking melampau sepatutnya dihentikan. Kepentingan dan kebajikan rakyat seharusnya diberi keutamaan.
Namun kelihatan P.Pauh masih mempunyai masaalah untuk bersama memperjuangkan hak rakyat. PEMBOHONGAN DEMI PEMBOHONGAN TERUS BELIAU LAKUKAN TANPA SEBARANG RASA MALU DEMI MENCAPAI MATLAMAT MERAMPAS PUTRAJAYA. Bak kata seorang rakan beliau, itulah kelebihan P.Pauh, dia LANGSUNG TIDAK ADA MARUAH DAN HARGA DIRI. 'LYING IS SPEAKING TO HIM' kata pepatah Inggeris.

SATU NEGARA SUDAH TAHU MENGENAI PEMBOHONGAN DAN PUTAR BELIT BELIAU MENGENAI RAMPASAN KUASA 16 SEPTEMBER. Beliau terus MEMBOHONGI KITA DENGAN DAKWAAN ISU APCO, Sebagaimana BANYAK KERENAH DAN TEMBERANG BELIAU UNTUK MELENGAH-LENGAHKAN KES LIWAT BELIAU. Bila SAIFUL BERSUMPAH, BANYAKLAH KELENTONG DIA UNTUK MENGELAK DAN BERSUMPAH. sebagai seorang Islam, sudah tentu kita tiada masaalah untuk bersumpah jika kita bercakap benar. SAYA CABAR P.PAUH, KALAU BENAR ANAK JANTAN, PERGILAH BERSUMPAH MENAFIKAN DAKWAAN SAIFUL. Janganlah terus menyorok di sebalik jubah serban para ulamak yang terus menerus diperkudakan beliau.

Saya tidak berminat dengan serangan peribadi kpd mana-mana pihak. TETAPI KETUA PEMBANGKANG SEKARANG DAH BERUBAH MENJADI KETUA PEMBOHONG. Saya masih ingat BAGAIMANA BELIAU MEMBOHONGI KAMI MENGENAI ISU SKANDAL SEKS ELIZABETH WONG DARI BUKIT LANJAN. Semasa skandal itu memuncak, beliau memanggil kami dan memberi taklimat.
KONONNYA ELIZABETH WONG MESTI BERHENTI DAN MELETAK JAWATAN EXCO DAN ADUN, KERANA KATANYA BUKAN SAHAJA GAMBAR YANG TERSEBAR, BELIAU SENDIRI PERNAH MELIHAT VIDEO PERLAKUAN SEKS KONONNYA, TERMASUK ACARA 'MAKAN AISKRIM' KATANYA. KAMI SEMUA TERKEDU DENGAN KENYATAAN ITU. MALAH BELIAU NYATAKAN AKAN MENUNJUKKAN VIDEO ITU KPD KAMI.

Tapi sehingga kini habuk pun tarak. Elizabeth Wong masih kekal, sebaliknya YB Kulim Bandar Bharu yang mengkritik MB selangor kerana mengekalkan Elizabeth Wong yang akhirnya dipecat daripada parti apabila cuba mempertahankan Islam.

SEKARANG P.PAUH MEMBAWA DONGENG BARU KONONNYA KAMI MENERIMA SOGOKAN RM 2J. SAYA TAHU BELIAU MEMBUAT PEMBOHONGAN ITU KERANA TERDESAK, KERANA ADA BEBERAPA CABANG PKR BERCADANG MENGEMUKAKAN USUL UNDI TIDAK PERCAYA KEPADA BELIAU SEMASA KONGRES KHAS PKR DIKOTA BHARU BARU-BARU INI. Beliau cuba mengalihkan isu dan masaalah beliau. tetapi rakyat sudah kenal dan masak dengan temberang P.Pauh ini.

Kami menerima banyak panggilan dan mesej yang terus menerus memberi sokongan kepada kami dan menolak pembohongan P.Pauh. Apabila didesak rakyat mengemukakan bukti sogokan RM2j itu, P.Pauh menukar cerita sebagaimana pembohongan 16 September, beliau berkata 'SAYA TIDAK INGAT DIMANA SAYA LETAK DOKUMEN DOKUMEN ITU'. ITULAH P.PAUH, TANPA SEGAN SILU TERUS DENGAN KELENTONG, TEMBERANG DAN PEMBOHONGAN BELIAU.

KITA TIDAK MEMERLUKAN POLITIKUS SEPERTI INI, YANG MENGAUM DICELAH KEBATILAN, TETAPI MENIKUS DIHADAPAN KEBENARAN.
Petikan Ucapan Dato' Zaharin Hashim di Parlimen

4 comments:

 1. syabas YB..teruskan hujah-hujah nas mu ..tegakkan kebenaran..jagn biarkan kemungkaran berleluasa di Parlimen..YB Zul..teruskan semoga ALLAH akanmelinduingi tuan-tuan..Biar satu dunia tahu sapa pengkhianat ISLAM..Anwar Ibrahim sokong negara Israel..sebab itu setiap perkataan yang dia ucap penuh dengan fitnah dan pembohongan..ayuh teruskannnn

  ReplyDelete
 2. Anon,
  Perkataan u menyokong, tapi nadanya satu permainan.
  Apapun, kalau nak cakap pasal pembaikan, perjuangan, apa lagi masa depan negara...yg pasti, Anwar bukan orangnya.

  ReplyDelete
 3. Goldman Sachs dan Rothschild ( Kerajaan Membawa masuk Yahudi bagi mentadbir system kewangan Negara ) – Natijah yang terpaksa orang-orang melayu terima kerana terlalu taksub dengan kepemimpinam yang ada sekarang.

  Sesuatu yang perlu diketahui oleh ahli ekonomi Malaysia ialah penyebab kejatuhan ekonomi Greece baru-baru ini adalah berpunca dari Goldman Sachs. Apakah Malaysia mahu perkara itu terjadi di negara ini?
  Goldman Sachs memang sangat berpengaruh dalam penguasaan keputusan-keputusan ekonomi peringkat kerajaan. Mereka mampu membuli pelabur dan bank-bank tempatan mengikut dasar-dasar zionis mereka tanpa sebarang ancaman.
  Di Amerika sahaja kita dapat melihat bagaimana Lehman Brothers yang dikatakan gergasi ekonomi dunia boleh mengikut arahan Lloyd Blankfein (CEO Goldman Sachs) agar memindahkan semua dana bantuan USD5 billion yang diperoleh dari kerajaan Amerika kepada Kementerian Pertahanan Israel.
  Pada Oktober 2008, Mexico mengalami kejatuhan ekonomi yang teruk sehingga mengakibatkan puluhan ribu rakyat berdemonstrasi di jalanan bagi menentang pentadbiran Presiden Manuel Lopez Obrador. Semuanya berpunca dari mainan kotor Goldman Sachs yang menguasai bank-bank tempatan melalui agennya iaitu Menteri Kewangan Mexico yang dikatakan berdarah campuran Argentina-Israel.
  Pada 16 April 2010, Suruhanjaya Sekuriti Amerika (SEC) membuat pertuduhan rasmi bahawa Goldman Sachs Group telah menipu sebahagian besar pelabur-pelabur di Amerika melebihi nilai USD1 billion.
  Tapi di Malaysia, kerajaan melalui Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SEC) tetap meneruskan lesen kebenaran kepada Goldman Sachs untuk beroperasi di sini.
  Pengerusi Goldman Sachs bagi rantau Asia Tenggara ketika hadir dalam satu majlis di Petaling Jaya telah mengeluarkan kenyataan berikut;
  “The future outlook for Malaysia’s capital markets and its asset management industry is very positive and through our local presence we look forward to playing a larger role in their development.”
  (dinyatakan dalam akhbar The Star, 9 Disember 2009)

  ReplyDelete
 4. Permainan ekonomi dari gengster-gengster Goldman Sachs ini mungkin menjadi lebih mudah kerana syarikat bapa konspirasi mereka, Rothschild Malaysia sudah menetap di Malaysia sejak 2006.
  Rothschild Malaysia Sdn. Bhd.
  Kemasukan Rothschild di Malaysia bermula dari pembukaan pejabat Rothschild di Singapura pada dengan nama NM Rothschild & Son. Syarikat gergasi tersebut mempunyai seorang wakil Malaysia yang menjadi ahli lembaga pengarahnya iaitu Pn. Rosnah Omar, bekas Pengarah Urusan Bank Bumiputera Malaysia Bhd.

  Pn. Rosnah Omar juga menganggotai jawatankuasa LOFSA pada 2003.
  NM Rothschild & Son (Singapura) memilih Rosnah menyertai mereka pada 1998 kemungkinan disebabkan pengalamannya yang luas dalam bidang perbankan di London dan New York selama lebih 8 tahun dalam syarikat Prudential Bache Securities, Bankers Trust International dan Security Pacific Hoare Govett.
  Bermula tahun 2005, NM Rothschild & Son (Singapura) telah membuka cawangannya di Kuala Lumpur dengan melantik beliau sebagai pengarah cawangan. Andaian yang boleh dibuat ialah Rothschild cuba memanipulasi karismatik dan kepakaran rakyat Malaysia ini bagi menaruh kepercayaan kerajaan dalam membawa masuk gengster-gengster bank dari Amerika bagi membuli bank-bank tempatan.Ini ditegaskan sendiri oleh Rosnah dalam satu ucapannya;
  “With our (Rothschild) historical background, strength in M&A, international exposure and role in a growing number of cross-border deals, we believe we can work with local banks.”

  Perlantikan Rosnah Omar sebagai Director General bagi Labuan Offshore Financial Service Authority (LOFSA) pada Julai 2003 juga merupakan satu perkara yang perlu diperhatikan oleh pakar-pakar ekonomi. Kita sedia maklum bahawa LOFSA berhubung terus dengan Menteri Kewangan memberi laporan dan nasihat dalam pengurusan bank-bank offshore.
  Teori PRU 2011 : Pakatan Rakyat VS Rothschild
  Sekiranya Pakatan Rakyat (PR) memenangi PRU13 yang dijangka pada 2011, maka realiti pertama yang bakal dihadapi oleh kepimpinan tertinggi ialah pengaruh agen-agen Rothschild yang menguasai sistem ekonomi di Malaysia.
  Dengan pengaruh ini, bermakna PR terpaksa menghadapi krisis ekonomi yang bakal dicetuskan oleh gengster-gengster bank dari Rothschild jika sekiranya dasar-dasar ekonomi yang diminta oleh mereka (gengster) tidak dipenuhi oleh kerajaan PR.
  Kejatuhan ekonomi mendadak selepas kemenangan PR 2011 akan mewujudkan krisis kepercayaan yang kronik terhadap kredibiliti kepimpinan Pakatan Rakyat.
  Ilmu ekonomi dunia yang dibina oleh Yahudi Zionis bermula dengan bank. Bank dijadikan sumber kekuatan dan kayu ukur kepada kejayaan ekonomi sesebuah negara walaupun negara tersebut mempunyai minyak. Menguasai bank-bank dalam sesebuah negara bermakna menguasai keseluruhan nyawa ekonomi negara tersebut. Ini kerana bank memegang poket simpanan rakyat dan geran-geran harta rakyat yang dicagarkan.
  Kesimpulannya, sekiranya PR menang, ia belum boleh lagi menarik nafas lega kerana seluruh ekonomi Malaysia dikuasai gengster-gengster asing.
  Selain itu, pemimpin-pemimpin PR juga harus meneliti semula mesej ucapan dari Baron David de Rothschild tentang Malaysia pada Mac 2006 lalu;
  “This new office reinforces our long term presence and commitment to Malaysia. We have great confidence in the Malaysian economy and look forward to growing our business.”
  P/S : maklumat-maklumat tentang Rothschaild Malaysia tidak sulit, ia boleh didapati dari Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan majalah-majalah ekonomi tempatan.

  ReplyDelete